PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU SONA ERDİ

tepe2Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Hayrettin Karaca Parkı’nda düzenlenen görkemli törenle sona erdi.

15 gün süren sempozyum, 5’i yabancı 11 sanatçının ve asistan öğrencilerin çalışmalarıyla renkli anlara sahne oldu. Törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı. Kapanış töreninde sanatçılar adına konuşan Candan Dizdar Terwiel; “Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun, ülkemizde düzenlenen sempozyumlar içerisinde en önemlilerinden biri olduğunu söylemek istiyorum. Üniversite ile belediyenin kaynaştığı ve halkla bütünleştiğini görüyoruz ve bu beraberliği tüm kentlere diliyorum. İyi ki davet ettiniz ve iyi ki geldik” diyerek sempozyum hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Sempozyum düzenleme komitesi adına konuşan Prof. Bilgehan Uzuner; “Bu sempozyum bir imece aslında. Üniversite, belediye ve kent ile güçlenen bir imece. Bu kent bu sene, 11 sanatçının yaptığı 16 eser kazandı. Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun Eskişehir’e kazandırdığı toplam eser sayısı ise toplamda 94 oldu” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Uzuner, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a, Başkan yardımcıları Şermin Şanlıer ve Melih Savaş’a, Dış İlişkiler Müdürü Serkan Şengül’e, sempozyumda onlar için yapılan hediyeleri verdi.

Kapanış törenine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, sempozyumun Eskişehir’de bir gelenek haline geldiğini belirterek; “Eskişehir’de sanayileşme zaten toprakla başladı. Toprağın pişirilmesiyle başladı. Eskişehir’de sanayi deyince tuğla akla gelirdi ve onlar da pişmiş topraktır. Biz kendi toprağımızı unutmadık. Bazı durumları tek kelime ile ifade etmek oldukça güçtür ama be bu sempozyumu tek kelime ile ifade edeceğim, mükemmeldi” dedi.

8. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Kapanış Töreni’nde konuşmasını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; İnanın 15 gün nasıl geçtiğini anlamadık. Neticesinde çok güzel işler çıktı. Ben başta Bilgehan Hoca’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bilgehan Hoca 2000 yılından beri bu projenin içinde sanat danışmanlığı yapıyor. Bizim şansımız, A.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin olması. Bu sene biraz daha farklı ivme ve çalışma hızı vardı. Eserlerin sayısı gittikçe artıyor. Gerekirse Yılmaz Hoca’mdan izin isteyeceğiz ve büyükşehrin parklarına eserleri koymaya başlayacağız. Kazım Başkan’la görüşüp, onların önereceği yerlere koyacağız. Bu heykelleri Eskişehir’in geneline yayarak, insanların bu heykellerle tanışmasını istiyoruz. Bu kentte belediye başkanlığı yapmak, benim için çok büyük gurur ve onurdur.

Konuşmaların ardından, sempozyuma katılan sanatçılara, onlara yardım eden asistan öğrencilere, sponsorlara plaketleri ve hediyeleri takdim edildi. Daha sonra, törene katılanlar, Özgenur Altaş’ın minik konseri eşliğinde, düzenlenen kokteylde bir araya geldiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.