Kendi işlerinin “patronu” olacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’, kendi işinin patronu olmak isteyen İzmirlilerin büyük ilgisini çekiyor. Ancak bu eğitimi alabilmek için önce test sınavı ve mülakatı kazanmak şart.
Kısa adı İZMEB olan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere, kentteki alt gelir gruplarının mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimleriyle de büyük ilgi görüyor. “Kendi işinin patronu” olmak isteyenlerin yararlandığı ücretsiz kurslara katılanlar, KOSGEB’ten kredi almanın ve iş kurmanın yol haritasını belirleyebiliyor.
70 puan şartı
KOSGEB Kuzey Hizmet Birimi’nin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kredi desteğinden yararlanmak için ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlamak şartı aranıyor. Meslek sahibi yapan eğitimlere, ağırlıklı olarak İZMEB’de eğitim gören ya da mezun olan kursiyerler katılıyor. Eğitimlere katılmak isteyen adayların, Büyükşehir Belediyesi İZMEB Çamdibi Kurs Merkezi’ne başvurması gerekiyor. Burada ‘Girişimcilik testi’ne tabi tutulan ve söz konusu testten 70 ve üstü puan alanlar mülakata davet ediliyor. Mülakatta yapılan değerlendirme sonucunda, seçici kurulun uygun gördüğü adaylar kursa katılmaya hak kazanıyor.
Devam zorunluluğu var
KOSGEB mevzuatına göre yürütülen eğitim programındaki derslere “devam zorunluluğu” bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda verilen eğitimler, toplam 70 saat (9 gün) sürüyor. 30 kişiyle sınırlı olan kurslarda ‘Girişimcilik özelliklerinin sınanması’, ‘İş fikri geliştirme ile ilgili yaratıcılık egzersizleri, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: pazar araştırması ve pazarlama planı hazırlama’, ‘Atölye Çalışması: Pazar araştırması ve pazar planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: Yönetim planı ve üretim planı hazırlama’, ‘Atölye çalışmaları: Üretim planı ve yönetim planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri kapsamında finansal plan’, ‘Atölye çalışmaları kapsamında finansal plan’ ile ‘İş planı yazımı ve sunumunda dikkat edilecekler hususlar’ başlıklarında eğitim veriliyor.
İzmir’de yaşayan girişimcilerin desteklenmesini hedefleyen eğitimler yıl sonuna kadar devam edecek.
Kayıtların devam ettiği eğitimlerle ilgili ayrıntılı bilgi için Çamdibi Kurs Merkezi’nin 293 40 38 nolu telefonu aranabilir.