Kavunlu karpuzlu oturum
MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı sırasında Gölmarmara’dan getirilen kavun ve karpuzlar içeride meclis üyelerine, dışarıda halka dağıtıldı.
MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplanan Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, AK Partili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz tarafından getirtilen karpuz ve kavunlar dağıtıldı. Bir kamyon ile getirilen karpuz ve kavunlar masaların önüne bırakıldı. Dışarıda da vatandaşlara kavun ve karpuz dağıtıldı.
Toplantıda Kula-Salihli Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili konu görüşüldü. Başkan Ergün, il merkezindeki katı atık bertaraf tesisinin onay süresinin bakanlıktan beklendiğini ifade ederek, sonucun gelmesiyle birlikte ihale sürecinin başlayacağını, Manisa’ya ikinci bir katı atık bertaraf tesisi kazanılması için kolları sıvadıklarını belirtti. Kula ilçesi Gökçeören Mahallesi Kavukludere Mevkii’nde yapılacak olan Katı Atık Bertaraf ve Düzenleme Tesisi için iki alanın tespit edildiğini belirten Başkan Ergün, birinci alanın 640 dönüm, ikincisinin ise 800 dönüm olduğunu söyledi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cem Çöllü, 800 dönümlük ikinci alanın tesis için daha uygun konum ve coğrafi alanda olduğunu belirterek, “İkinci alanda kamulaştırılma yapılması gereken 5 parsel var. 800 dönümlük alanın 200 dönümünde kamulaştırma gerekiyor. 200 dönüm alan Kula Belediyesi’ne 400 dönüm alan ise hazineye ait alan. Şahıslara ait olan yerlerde kamulaştırma yapılması gerekiyor” dedi.
“HALKIN GÖRÜŞÜ ALINMALI”
Kula ilçesi Gökçeören Mahallesi Kavukludere Mevkii’nde katı atık bertaraf tesisi için bulunan 800 dönümlük ikinci bölgede yeri olduğunu dile getiren MHP’li meclis üyesi Mümtaz Kahya, “Tesisin ikinci bölgeye yapılması daha uygun. Ama şu bir gerçektir ki tesis yapılmadan önce o bölgenin halkının görüşünün alınması gerekir. Çünkü tesisin yapılması için belirlenen iki bölgenin çevresinde yaşayan insanlar tedirgin” diye konuştu. MHP’li Kula Belediye Başkanı ve meclis üyesi Hüseyin Tosun, tesis için tespit edilen iki bölgenin Kula İlçesi’ne çok yakın olduğunu belirterek, tesis yapılmadan önce halkın desteğinin alınması gerektiğini söyledi. Tosun, “Öncelikli yer konusunda belediye olarak bizim görüşümüz alınmadı. Şuanda çöplerimiz vahşi depolama sistemi ile ilçemizdeki jeotermal alana yakın bir bölgeye dökülüyor. Yeni yapılacak tesis ile ilgili olarak da belirlenen bölgelerdeki halkın da görüşü alınmalı. Halk istemin içine dahil edilmeli. Yoksa sıkıntılar yaşanabilir” diye konuştu.
Kula ilçesi Gökçeören Mahallesi Kavukludere Mevkii’ne yapılacak olan Kula-Salihli Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Tesisi konusu tekrar görüşülmek üzere oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.