HAYVAN AMBULANSI HİZMETE GİRDİ
BAŞKAN SÖZLÜ, “HOŞGÖRÜYÜ SADECE İNSANA DEĞİL, HER TÜRLÜ CANLIYA KARŞI GÖSTERMELİYİZ”
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU EN AZA İNDİRMEK İÇİN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMALARI BÜYÜTEREK SÜRDÜRÜYOR. BELEDİYEYE AİT BEŞİ MİNİBÜS ALTI ARAÇ, AMBULANS, GEZİCİ REHABİLİTASYON MERKEZİ VE ULAŞIM ARACI OLARAK HİZMETE GİRDİ.
ARAÇLARIN HİZMETE GİRMESİ NEDENİYLE DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞAN BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, “YARATILANI HOŞGÖRÜ, YARATANDAN ÖTÜRÜ” ÖĞRETİSİNİN GEREĞİ OLARAK, SADECE İNSANLARI DEĞİL, MUHTAÇ SOKAK HAYVANLARINI DA KORUMAK İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK. HALKIMIZIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ VE YENİ HAYVAN BARINAĞININ HİZMETE GİRMESİYLE DE SORUNUN EN AZA İNDİRGENMESİ YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATMIŞ OLACAĞIZ” DEDİ.
Adana Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan sokak hayvanları sorununun çözümüne yönelik devrim niteliğinde faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Makine İkmal Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle biri hayvan ambulansı, dördü kısırlaştırma, biri de ulaşımda kullanılmak üzere 6 araç törenle hizmet girdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binası önünde düzenlenen törende söz alan Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, “Sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda ve kısırlaştırma başta olmak üzere rehabilitasyon işlemlerinde kullanılması amacıyla araçlarımız hizmete girdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.
SADECE İNSANI DEĞİL, HER TÜRLÜ CANLIYI KORUMALIYIZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, yeryüzündeki canlıların korunmasında, sadece belediye yöneticileri olarak değil, insan olarak önemli sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Türk Halkı’nın eserlerini bildiği, Türk Dili’nin önemli ozanlarından Yunus Emre’nin söylediği gibi yaratılanı, yaratandan ötürü hoş görme kültürümüz vardır. Bunu seçim zamanlarında halka söylemek kolaydır ama asıl olan yönetimdeyken gereklerini yerine getirmektir. Hoşgörüyü, muhtaç olanı korumayı sadece insana karşı değil, her türlü canlıya karşı göstermeliyiz” diye konuştu.
ŞIPSEVDİ YAKLAŞIM NEDENİYLE SOKAK HAYVANLARI SORUNU OLUŞTU
İnsanlığın şehirleşmesinin ardından evde beslenen hayvanlarla ilgili şıpsevdi anlayış nedeniyle çok sayıda köpek ve kedinin sokaklarda yaşamak zorunda bırakıldığını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi olarak biri acil durum ambulansı, 4’ü de rehabilitasyon aracı olmak üzere 5 minibüs ve 1 diğer aracı, sokak hayvanlarıyla ilgili hizmete aldık. Bu hizmetin yanında sokak hayvanlarıyla ilgili halkımızı bilinçlendirme işlemlerini de daha etkin olarak gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Hayvan
Barınağı’nda yaklaşık bin köpek ve yüz kedi var. Yeni bir hayvan barınağı yapılıyor ve o bittiğinde hayvanlar hem barınma ve yemek ihtiyaçlarını, hem de geniş alanda hareket etme, koşma ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Hemşehrilerimden sahipsiz hayvanlar konusunda bilinçli yaklaşım bekliyorum. Bizim görevimiz belediye olarak hem başıboş hayvanların toplum sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek hem de sokak hayvanlarının merhametsizliğe uğramasını engellemektir. Bu nedenle onlara canlıya yaraşır şekilde davranılmasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz, yapacağız. HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve birlikte çalıştıkları insanlar, kendilerini yıllardır hayvan hakları sanuculuğuna adamış insanlar. Onlara toplum adına çok teşekkür ediyoruz. Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’ya, Şube Müdürü Veteriner Mustafa Köse’ye ve birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”
ALO 153-SADECE SOKAK HAYVANLARI İÇİN
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek araçlar hizmete fiili olarak başlatıldı.
Hayvan Ambulansı sadece sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda faaliyet gösterecek. Geçici Rehabilitasyon Merkezleri de hayvanların yerinde kısırlaştırılması çalışmalarında kullanılacak ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan ilçelere hizmet verecek. Araçlara ALO 153’ten ulaşılabilecek.