Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: Ortak sorunlara ortak çözümler üretmemiz lazım

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “İdeolojimiz ne olursa olsun ortak sorunlara, ortak çözümler üretmemiz lazım. Dünyayla yarışacak söylem ve eylem birliğini oluşturmamız lazım.” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TBB tarafından kentteki bir otelde düzenlenen “Büyükşehir Belediyeleri Genel Sekreterler 2. Tecrübe Paylaşımı Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli sermayesinin, gelişmiş insan gücü olduğunu söyledi.

Yerel kalkınmanın mimarları olan genel sekreterleri Gaziantep’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, yaklaşık 60 yıllık geçmişi olan TBB’nin, ideolojisi, partisi ne olursa olsun demokrasiyi özümsemenin, bir arada olmanın bir zenginlik olduğunu görerek, ortak sorunlara ortak çözümler bulabilme iradesiyle kurulduğunu kaydetti.

Türkiye’de artık altyapı ve ideoloji belediyeciliğinin bittiğini, milletin seçimlerde hizmet verenleri nasıl ayrıştırdığının görüldüğünü anlatan Şahin, şöyle devam etti:

“Demokratikleşme, yerelleşme ve sivilleşme noktasında çok büyük bir hedefimiz var. Artık sosyal belediyecilik bizim normal işimiz olup, kültürel belediyecilikte de dünyayla rekabet edebilir hale gelmemiz gerekiyor. Kimlikli şehirler oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda elimizdeki en büyük gücümüz, medeniyetimiz. İnsan, şehir ve medeniyet konusunda çok büyük bir geçmişimiz var. İdeolojimiz ne olursa olsun ortak sorunlara, ortak çözümler üretmemiz lazım. Dünyayla yarışacak söylem ve eylem birliğini oluşturmamız lazım. O yüzden uluslararası kuruluşlar bugün hangi anlamda ne söylüyorsa, benim Anadolu şehrimde de aynı söylemi oluşturamazsak biz bu rekabeti yönetemeyiz. İşte bu anlamda Belediyeler Birliği çok önemli.”

“Belediye akademisi” çalışmaları
TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de, Türkiye’deki 1398 belediyeyi bir çatı altına topladıklarını anımsatarak, birliğin görevleri ile projeleri hakkında bilgi verdi.

Görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Güngör, TBB olarak, iyi bir kadroyla öncelikle belediyelerin menfaatlerini korumak adına iyi bir arşiv mekanizması oluşturduklarını anlattı.

“Şu anda belediyelerle ilgili hemen hemen her alanı içeren sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerileri birliğimizin bilgisi dahilinde.” diyen Güngör, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz dönemlerde başbakanlara ve ilgili bakanlara belediyelerle ilgili sorunları aktardık. Çözdüğümüz sorunlar var, çözemediğimiz sorunlar var. TBB olarak sadece Türkiye’deki değil bölgedeki ülkelerin de gelip eğitim göreceği bir belediye akademisi kurulması üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Bunun arsa kısmını hallettik. İhalesine çıkıldı. 3-4 yıllık sürede bunu hayata geçirmiş olacağız. Buradaki eğitimi uluslararası geçerliliği olan bir sertifikayla taçlandıracağız.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.