ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ANKARA’DA GÜZEL

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EĞİTSEL VE EĞLENCELİ AKTİVİTELERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTURDUĞU GENÇLİK MERKEZLERİ, ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 2,5 MİLYON ÖĞRENCİNİN FAYDALANDIĞI, BAŞKENT’İN 25 NOKTASINDAKİ ÇOCUK KULÜPLERİ VE GENÇLİK MERKEZLERİ, YARIYIL TATİLİNDE DOLUP, TAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocuklar ve gençlere “Ankara’da tatil ayrıcalığı” yaşatıyor. “Tatil boyunca ne yapacağız?” diye soran öğrenciler ile “Çocuklarımızı nereye bırakacağız?” diye soran velilere en güzel cevabı Büyükşehir Belediyesi veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri, öğrencilere eğitsel ve eğlenceli aktivitelerle boş zamanlarını değerlendirecekleri ortam oluşturuyor.

Eğlendirirken öğreten aktivitelerin bir arada sunulduğu Aile Yaşam Merkezleri, yarıyıl tatilinde de çocukların gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.

Yarıyıl tatilini Ankara’da geçiren öğrenciler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tatillerini güvenilir bir ortamda geçirmek için gençlik merkezleri ve çocuk kulüplerine akın ediyor. Tatillerini çeşitli etkinliklere katılarak doyasıya yaşayan çocuklar ve gençler aynı zamanda sosyalleşiyor.

an-2

HER YAŞ GRUBUNDAKİ ÖĞRENCİYE HİZMET

Birbirinden farklı branşlarda sosyal, kültürel, eğitsel, sportif ve psiko-sosyal destek faaliyetleriyle çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlayan merkezler 1994 yılından beri hizmet veriyor.

Bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon çocuğun ve gencin faydalandığı Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri, yarıyıl tatilinde de dolup taşıyor. Başkent’te toplam 25 gençlik merkezi ve çocuk kulübü, 3 ile 24 yaş aralığındaki kız ve erkek öğrencilere hem tatillerde hem de okul zamanı kapılarını açıyor.

Yılın 365 günü açık olan merkezler; yaz ve sömestr tatillerinde mevsime özel aktivite ve faaliyetleriyle de çocuk ve gençleri eğlendirmeye, dinlendirmeye, streslerini atmaya yardımcı oluyor.

ÜCRETSİZ KURSLAR

Çocuk kulübü ve gençlik merkezlerinde, Matematik, Türkçe ve İngilizce gibi ücretsiz kurslar da veriliyor. Çocukların yaşına, gelişimine ve ihtiyacına göre uzmanların görüşleri doğrultusunda hazırlanan ve profesyonel eğitmenler tarafından verilen kurslara ise yoğun katılım yaşanıyor.

Merkezin bulunduğu bölgede oturan öğrencilerin talepleri doğrultusunda farklı kursların da açıldığı merkezlerde, sanat, müzik ve spor aktivitelerine katılanlar her geçen gün artıyor.

KURSLAR ARASINDA OSMANLICA DA VAR

Merkezlerde Türkçe, Tarih, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilgisi’nin dışında farklı dillerde kurslar da açılıyor. Osmanlıca, Arapça, İngilizce de bu kursların başında yer alıyor.

Satranç, el sanatları, bilgisayar, resim, tahta boyama, takı tasarım başta olmak üzere gitar, bağlama, keman, ut, ney, piyano, tiyatro-drama, diksiyon kurslarına katılım her geçen gün artarken, 3-7 yaş arasındaki minikler için de okul öncesi faaliyetler gerçekleştiriliyor.

SANAT, SPOR, EĞLENCE…

Resimden, tiyatroya, halkoyunlarından, sportif faaliyetlere kadar her türlü aktiviteye katılan öğrenciler; sağlık, psiko-sosyal destek, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanıyor.

Her yaşa ve ilgi alanına uygun aktivitelerle dolu merkezlerdeki faaliyetlerden bazıları şöyle:

“Voleybol, basketbol, futbol, badminton, karate-do, taekwondo, güreş, judo, boks, masa tenisi, bowling, bilardo, yüzme, pilates, step- aerobik, jimnastik, bireysel sporlar”

MUTLU GENÇLİK

Yarıyıl tatilinde Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’ne gelerek zamanlarını geçiren gençler, Büyükşehir’in verdiği tüm bu hizmetlerden son derece mutlu.

Zeynep Bulut geleneksel Türk sanatlarından ebru kursuna katılan öğrencilerden sadece biri… Üniversiteye hazırlanan Zeynep, derslerinden arta kalan zamanlarını ebru yaparak geçiriyor ve bundan büyük keyif aldığını şu sözlerle ifade ediyor:

“Şuanda üniversite sınavı hazırlığındayım. Ebruyu yaparken ruhumda dinginlik hissediyorum. Aynı zamanda bağlama kursuna ve tekvando kurslarına da katılıyorum. Spor ve sanatla uğraşmak insana bir şeyler katıyor.”

14 yaşındaki Lise öğrencisi Furkan Murat da yarıyıl tatilini bağlama ve basket kurslarına katılarak geçirdiğini anlatıyor ve ekliyor, “Saz çalmak beni duygulandırıyor. Böyle bir ortamda olmak bana kendimi iyi hissettiriyor”.

Lise 1 öğrencisi Dilara Karabulut ise katıldığı saz kursuna başladıktan sonra kendisini daha iyi ifade ettiğini belirterek, “Ağladığım zaman üzüldüğüm zaman mutlu olduğum zaman her zaman saz çalıyorum. Tatilimi de burada geçirmekten keyif alıyorum” sözleriyle düşüncelerini paylaşıyor.

Bu merkezlerde yıl boyunca düzenlenen tarihi ve kültürel geziler, sinema günleri, seminerler de sosyalleşmelerine ve kültürel alt yapılarını geliştirmeye katkı sağlarken, zeka oyunları ve internetin doğru kullanımı konularında verilen eğitimlerle de çocukların sağlıklı gelişimine özen gösteriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliklerinden, isteyen öğrenciler tatil boyunca, isteyen öğrenciler de merkeze üye olarak yıl boyunca faydalanabiliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.