TÜM DÜNYA AYNI ANDA KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞTU
Tüm dünyada aynı anda başlayan Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek üzere ikinci kez hayata geçirildi. 3 Mayıs 2015’te Türkiye saatiyle 14:00’da dünyada altı kıtada 35’ten farklı lokasyonda startı verildi.
Toplamda 101 Bin kişinin kayıt yaptırdığı Wings for Life World Run Türkiye ayağı ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu startı ile Alanya Kızılkule önünde başladı. Türkiye’de 3500 kişinin kayıt yaptırdığı koşuda erkeklerde İspanyol atlet José Antonio Santos ve kadınlar Moldovali atlet Svetlana Shepeleva birinci oldu.
Çocuklar için ayrı bir yarışın yapıldığı Wings for Life World Run ana koşusunda genç yaşlı herkes tek bir hedef için koştu. Gürcistan’da koşacak 90 yaşındaki Shota Samusha yarışan en yaşlı atlet olarak dikkat çekti. Tüm dünyada aynı anda başlayan yarış Kaliforniya’dan Japonya’ya 12 farklı zaman diliminde koşuldu.
Wings for Life World Run, rekabete tat katan farklı koşu formatıyla dikkat çekiyor. 90 binden fazla sporcunun tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, her lokasyonda sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başladı. Yakalama aracı yarışın ilk etaplarında yavaş ilerlerken, son bölümde hızını artırarak bitiş çizgisine ulaştı. Elektronik sensörlere sahip yakalama aracının yanından geçtiği sporcunun koşu çipi otomatik olarak okundu. Böylece koşucunun derecesi belirlendi ve koşucu yarışı bitirmiş sayıldı. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu global şampiyon ilan edildi. Türkiye’de ise geçen yıl olduğu gibi şampiyon rallici Yağız Avcı Alanya’daki yakalama aracını sabırla kullandı.
ÜNLÜLER DE DESTEK VERDİ.
Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin Alanya’da gerçekleşen Türkiye ayağına ünlüler de büyük ilgi gösterdi. Gazeteciler Yonca Tokbaş ve Melike Karakartal’ın yanı sıra milli sporcu Ahmet Arslan gibi pek çok isim yarışı Alanya’da koştu. Ayrıca yarışa tanınmış simaların yanı sıra, maraton koşucuları, triatletler, ultra maratoncular, her yaştan sporsever ve Alanya halkı da büyük ilgi gösterdi.
ÖDÜL TÖRENİ COŞKUYLA YAPILDI.
Organizasyonun ödül töreni İskele Şelale Meydanında coşkuyla gerçekleşti. Erkeklerde birinci olan İspanyol atlet José Antonio Santos’a ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş verdi. Kadınlarda birinci olan Moldovali atlet Svetlana Shepeleva’ya ödülünü Alanya Kaymakamı ve Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu verdi.
BAŞKAN YÜCEL; GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ORGANİZASYON DA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ.
Dünyanın 6 kıtasında 35 ülkede aynı anda başlaması ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın öneminden bahseden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; Belediye olarak yaklaşık bir aydır organizasyon için hazırlıklarımızı yaptık. Herhangi bir problem olmaması adına Alanya Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, kolluk kuvvetleri ve Belediye olarak da bir haftadır gereken önlemi alarak yoğun bir şekilde çalıştık.” dedi.
Omurilik felçlilerine yönelik yarışmanın sadece gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Yücel “Yarışmaya geçen yıl 2 bine yakın sporcu katıldı. Bu yıl 40 ülkeden 3 bin 500 kişi yarışmaya kayıt yaptırdı. Bu, bölgemiz adına sevindirici. Gelecek yıllarda bu rakamın 5 binlere ulaşacağına inanıyorum. Alanya’mızın da tanıtımına büyük katkı sağlayacağının düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.