Başkan Sözlü, “Erkek egemen toplumun mağduru kadınlar.”

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Sözlü’yü ziyaret etti. Merkez yöneticileri 9 Nisan 2015’te gerçekleştirilecek “kadın” konulu uluslararası kongreyle ilgili bilgi verdi. Başkan Sözlü ve akademisyenler, kadın-erkek anlaşmazlığında, çoğunlukla mağdur olan tarafın kadınlar olduğuyla ilgili görüş birliği yaptı.

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Prof. Ağrıdağ, Başkan Sözlü’yü 9 Nisan 2015 tarihinde Çukurova Üniversitesi’nde açılışı gerçekleştirilecek olan, kadının Türkiye ve Dünya’daki konumunun irdeleceğini uluslararası kongreye davet etti.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin eski başkanı olduğunu vurgulayan Prof. Ağrıdağ, “Başkanımızı kongrede görmek isteriz. Kendilerinden de bir takım isteklerimiz, destek taleplerimiz olacak. Kongreye Adana’dan kadın kuruluşları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve farklı ülkelerdeki üniversitelerden katılım olacak. Türkiye’deki çok sayıda üniversitenin kadın araştırma merkezlerinden katılım bekliyoruz. Kadınlarımızla ilgili yaşanan onca sorun, sıcak bir şekilde ortadayken, konunun enine boyuna irdeleneceği bilimsel bir faaliyet olacak. Bölge insanının, ülkenin farklı bölgelerinden insanların ve çeşitli dünya kültürlerinden katılımcıların bilgi birikimlerin paylaşacağı, tartışacağı bir ortam oluşturulacak” dedi.

İNSANLIĞIN İLK KAVGASI KADIN VE ERKEK ARASINDA

Prof. Arıdağ, insanlığın ilk kavgasının kadın ve erkek arasında gerçekleştiğini ifade ederek, bu kavganın sonlandırılmasıyla, dünya barışının da sağlanabileceğini kaydetti.

ÇATIŞMA VE ANLAŞMAZLIKTA GENELDE KADINLAR MAĞDUR OLUYOR

Başkan Hüseyin Sözlü de kadınların, dünya kurulduğundan bu yana erkek egemen kültürün dayattığı olumsuzlukları yaşadığını ifade ederek, kadınların bu konuda dezavantajlı olduğunu vurguladı. Başkan Sözlü, “Kadın ve erkek arasındaki çekişme, mücadele, zıtlaşma doğal olarak devam edecek gibi görünüyor ama bu zıtlaşmanın olumsuzluklarını yaşayan çoğunlukla kadın olmasın istiyoruz. Karşı cinsle yaşanan sorunlarda fiziki müdahale, şiddet doğru değil. Erkekler katılmadıkları, onaylamadıkları, ters düştükleri her durumda kadına müeyyideler uygulayamaz. Ekonomik ve kültürel açıdan yukarıda kadınlarımızın bu olumsuzluktan daha az etkilendiğini söylüyoruz ama akademisyen olan, işkadını olan kadınlarımızın da benzer sorunlar yaşayabildiğine tanık oluyoruz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.