Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in 10 yılı….
Başkan Demirel, 10 yılda ilçeye 15 adet yaşam, kültür ve sanat merkezi, 14 eğitim tesisi ve birimi, 6 kapalı yüzme havuzu, 5 emekli dinlenme evi, 5 kreş, 9 spor tesisi, 8 adet sağlık ve sosyal tesis, 2 meydan, 3 kütüphane ve okuma evi, 5 kapalı pazar, hanımlar konağı, Atatürk Müzesi, 251 park ve 40 hatıra ormanı ile 2.3 milyon metrekare yeşil alanın yanı sıra, Türkiye’ye örnek engelsiz yaşam merkezi, kent konseyi, müftülük ve emniyet müdürlüğü binaları, camiler ve türbeler inşa etti.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde örnek hizmet ve yatırımlara imza attı. 29 Mart 2009’da, hem mali hem de idari yönden tamamen kilitlenmiş, adeta çökmüş bir belediye devralan Demirel, önce ekonomik yönden güçlü bir belediye yapısı oluşturdu, daha sonra her alanda örnek yatırımlar gerçekleştirdi.
Başkan Demirel, eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden kültür sanata, Etimesgut’un değerine değer katan ve Etimesgut halkının yaşam kalitesini artıran onlarca projeyi hayata geçirdi. Etimesgut 10 yılda, Türkiye’ye örnek engelsiz yaşam merkezine, aile yaşam merkezlerine, eğitim birimlerine, spor tesislerine, yeşil alanlara, hatıra ormanlarına, sosyal projelere, modern yol ve kaldırımlara kavuştu.
Başkan Demirel, 10 yılda ilçeye 15 adet yaşam, kültür ve sanat merkezi, 14 eğitim tesisi ve birimi, 6 kapalı yüzme havuzu, 5 emekli dinlenme evi, 5 kreş, 9 spor tesisi, 8 adet sağlık ve sosyal tesis, 2 meydan, 3 kütüphane ve okuma evi, 5 kapalı pazar, hanımlar konağı, Atatürk Müzesi, 251 park ve 40 hatıra ormanı ile 2.3 milyon metrekare yeşil alanın yanı sıra, Türkiye’ye örnek engelsiz yaşam merkezi, kent konseyi, müftülük ve emniyet müdürlüğü binaları, camiler ve türbeler inşa etti.
Enver Demirel yönetiminde yapısal projelerin yanı sıra bir çok sosyal projeyi de hayata geçiren Etimesgut Belediyesi, her yıl 20 binden fazla ihtiyaç sahibine yaşam desteği sağlıyor, Aşevi, Eti-kart, giyim ve ekmek yardımlarının yanı sıra, evde bakım hizmetiyle vatandaşın yanında oluyor.
YAŞAM MERKEZLERİ
Etimesgut Belediyesi, içerisinde 7’den 77’ye toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına cevap verecek yaşam merkezleri inşa etti. Eğitim alanları, yüzme havuzu, Fin hamamı, Türk hamamı ve oyun alanları gibi birimlerin yer aldığı Göktürk, Ahi Elvan, Güzelkent yaşam merkezleri hizmete girdi. Bünyesinde eğitim, kültür, sanat ve sportif donatıların yer aldığı, Etimesgut halkının boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebildikleri Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Atakent Sosyal Tesisleri, Ziya Gökalp Tesisleri ve Kent Konseyi de büyük rağbet gören tesisler arasında yer alıyor.
SPORUN ADRESİ OLDU
Etimesgut Belediyesi, her yaştan Etimesgutlu’nun spor yapabildiği spor tesisleri kazandırdı. Basketbol, voleybol, futbol sahaları, tenis kortları, fitness setleri gibi birçok donatının yer aldığı Ülkü, Turan, Atabey, Turkuaz Spor Tesisleri halkın hizmetine sunuldu. Atatürk Stadyumu yeniden revize edilerek daha kullanışlı hale getirildi. Açık ve kapalı spor salonlarının yer aldığı 35 bin metrekarelik Tunahan Spor Tesisleri de tamamlanırken, Ayyıldız ve Atayurt Spor Tesisleri inşaatlarında sona yaklaşıldı. Başkent’in en büyük yaşam ve spor merkezlerinden olan Bağlıca Tesisleri de yakında hizmete giriyor. Tesisleşmeyle birlikte sporda büyük başarı yakalayan Etimesgut Belediyesi, futbolda 2. ligde mücadele ederken Etimesgut Belediyesi Gelişim Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren, tenis, basketbol, masa tenisi, judo, karate, kick boksda başarıdan başarıya koşuyor.
ANKARA’NIN EN YEŞİL İLÇESİ
Etimesgut Belediyesi, 10 yılda park ve yeşil alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Park sayısını 330’a, yeşil alan miktarını da 2 milyon 920 bin metre kareye çıkaran Etimesgut Belediyesi, ilçeye 40 hatıra ormanı kazandırdı. Her biri 100 bin metrekarenin üzerinde olan ve binlerce yetişkin ağaç dikilerek oluşturulan hatıra ormanları, Etimesgut’un çehresini değiştirdi. Ormanlara Atatürk, Cumhuriyet, 15 Temmuz Şehitleri, 17 Şubat Şehitleri, 23 Nisan gibi isimler verildi.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Etimesgut Belediyesi, aşevi, Eti-kart, şefkateli çarşısı ve evde bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerine sürekli olarak yaşam desteği veriyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen hizmetler kapsamında, ihtiyaç sahiplerine, engellilere, yaşlılara, düşkünlere ve bakıma muhtaç hastalara çeşitli yaşam destekleri sağlanıyor. Hergün 1.200 aileye aşevinden sıcak yemek imkanı sunuluyor. Yılda ortalama 5 bin aileye gıda desteği veren Etimesgut Belediyesi, gıda yardımlarını Eti-Kart sistemiyle gerçekleştiriyor. İhtiyaç sahibi aileler, Eti-Kart’la ihtiyaçları olan gıda ve ihtiyaç malzemelerini marketlerden karşılayabiliyorlar.
MANEVİ DÜNYAMIZA DEV ESERLER
Etimesgut Belediyesi, Etimesgut tarihinde önemli yere sahip olan Ahi Elvan, Ahimesut ve Emir Yaman hazretlerine ait mezarlıkları, hem Etimesgut’a hem de şahsiyetlerine yakışır biçimde sanatsal anıt mezar ve camii olarak yeniden inşa etti. Etimesgut İlçe Müftülüğü için Tevhid Camii yanına modern bir müftülük binası inşa edildi.